Geen onderdeel van een categorie

Primeur met unieke klimwand

By 14 december 2017 No Comments

Woensdag 20 december wordt ZERO55 Enschede geopend. In dit nieuwe Family Entertainment Center met futuristische uitstraling kunnen bezoekers E-Karten en lasergame spelen. Daarnaast zijn er diverse escape rooms voor kleine groepen (Space Exit). In één van deze Space Exits is een unieke klimwand gebouwd. Deze augmented reality klimwand is de eerste in haar soort in de Benelux. Het nieuwe ZERO55 entertainment centrum is gelegen op het Go Planet Parc.

Augmented Reality Climbing bestaat uit een compacte klimwand waarop met een grote beamer voorgeprogrammeerde spellen geprojecteerd worden. De projecties reageren op de bewegingen van de klimmer(s) zodat er een interactieve ervaring ontstaat. Augmented Climbing kan door iedereen gedaan worden. Er zijn diverse spellen beschikbaar in verschillende moeilijkheidsgraden en bedoeld voor alle leeftijdsgroepen. Het concept en de innovatieve software die de projecties aanstuurt werd ontwikkeld door de startup Valo Motion van de Finse Aalto Universiteit.

De Augmented Reality klimwand past naadloos in de hedendaagse ontwikkeling van Virtualy Reality technieken en is vooral bedoeld voor recreatieve toepassingen zoals attractieparken, indoor speeltuinen en entertainment centra zoals ZERO55. Voor de totstandkoming van de eerste Augmented Climbing in Nederland werkte ZERO55 samen met Laserspaceworld en Klimwandspecialist.