Geen onderdeel van een categorie

Veiligheid kartbaan verbeterd bij ZERO55 Enschede

By 15 juli 2019maart 13th, 2020No Comments

Kartbaan in Enschede extra veilig gemaaktAfgelopen maand zijn er enkele aanpassingen gedaan aan onze kartbaan in Enschede. Op zes plekken waar rijders weleens de controle over hun elektrische kart verliezen zijn de “barriers” vervangen. Dit zijn de stootblokken die aan de rand van het circuit staan voor de veiligheid. De nieuwe barriers op deze plekken hebben van binnen een verensysteem waardoor de barrier terugveert als je er tegenaan rijdt. Dit zorgt ervoor dat de klap veel minder hard wordt, de impact is minder groot doordat de stookblokken een halve meter kunnen inveren.

Van een afstand kun je niet het verschil zien tussen de nieuw geplaatste barriers met veren en de barriers zonder veren, dus eigenlijk is de baan onzichtbaar veiliger geworden! Deze aanpassingen zijn doorgevoerd om de veiligheid van de rijders te verhogen en de kans op blessures te verkleinen. Daarnaast is een bijkomend voordeel dat de karts minder schade oplopen. We merken in de korte tijd dat de aanpassingen zijn doorgevoerd al dat er minder zware botsingen zijn op de kartbaan.

Tot slot hebben we begin dit jaar al nekbraces geïntroduceerd, voor rijder onder de 18 zijn deze verplicht en voor volwassenen adviseren wij om gebruik te maken van een nekbrace, die je bij ZERO55 kunt lenen. Na het lezen van dit berichtje weer enthousiast geworden om te komen karten? Boek direct je heat!